Stadsbyggnad
551
page-template-default,page,page-id-551,qi-blocks-1.2.3,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_grid_1300,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_,elementor-default,elementor-kit-310,elementor-page elementor-page-551

Stadsbyggnad

Idealstad skapar stadsdelar och bostadsområden från idé till byggrätt. Vi planerar områden som är ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbara.

Från idé till lagakraftvunnen detaljplan

En idealstad är ett gammalt uttryck för en stad som är uttänkt för ett särskilt mål. Det handlar om att få ut det mesta möjliga av en begränsad yta, eftersom dåtidens idealstäder ofta hade en mur kring sig – lite som en tomtgräns i vår värld. Den ytan, fastigheten eller tomten vill vi förvalta på bästa möjliga sätt för att få ut bästa möjliga samhällsbyggnad. Man kan säga att en idealstad ska uppfylla så många kvaliteter för dess innevånare som möjligt. För oss är uttrycket ett bra beskrivning på hur Idealstad tänker kring våra projekt. Vi gör komplexa fastighetsutvecklingar och stadsplaneringar – med hjärta och själ.

Exempel på svenska städer som börjat som en idealstad är Göteborg, Kalmar och Kristianstad. Internationellt finns också Genéve, Dresden och Gent. Idealstäder har alltså en lång historia som bottnar i att maximera möjligheter. Vi skapar den moderna Idealstaden tillsammans med våra kunder och samarbetspartners. Helt enkelt att försöka se hur livet kommer se ut i den framtida stadsdelen. Vi driver de tidiga skedena och hjälper er att realisera potentialen från ritningsbordet via lagakraftvunnen detaljplan till färdig byggrätt.