Om idealstad

Vad är idealstad

En idealstad är ett gammalt uttryck för en stad som är uttänkt för ett särskilt mål. Det handlar om att få ut det mesta möjliga av en begränsad yta, eftersom dåtidens idealstäder ofta hade en mur kring sig – lite som en tomtgräns i vår värld. Den ytan, fastigheten eller tomten vill vi förvalta på bästa möjliga sätt för att få ut bästa möjliga samhällsbyggnad. Man kan säga att en idealstad ska uppfylla så många kvaliteter för dess innevånare som möjligt. För oss är uttrycket ett bra beskrivning på hur Idealstad tänker kring våra projekt. Vi gör komplexa fastighetsutvecklingar och stadsplaneringar – med hjärta och själ.

 

Exempel på svenska städer som börjat som en idealstad är Göteborg, Kalmar och Kristianstad. Internationellt finns också Genéve, Dresden och Gent. Idealstäder har alltså en lång historia som bottnar i att maximera möjligheter. 

 

Vi skapar den moderna Idealstaden tillsammans med våra kunder och samarbetspartners. Helt enkelt att försöka se hur livet kommer se ut i den framtida stadsdelen. Vi driver de tidiga skedena och hjälper er att realisera potentialen från ritningsbordet via lagakraftvunnen detaljplan till färdig byggrätt.

Vår geografi

Idealstad har erfarenhet av planer och projekt från så vitt skilda platser som Stockholm, Göteborg, Gävle, Sandviken, Karlskrona, Borås, Täby, Hudiksvall, Sundsvall, Heby och Östhammar. Vi har utvecklat hela stadsdelar för uppemot 1000 bostäder och små planer för en ny vårdcentral. Vårt lokala kontaktnät är starkt i såväl Boden som Borås.

 

Vårt huvudkontor finns i Uppsala, mitt i hjärtat vid Stora Torget. Härifrån tar vi oss till Stockholm på 40 minuter och till Arlanda på tjugo.

 

När vi utvecklar platser börjar vi med att bokstavligen ställa våra fötter på marken. Vi vill förstå förutsättningarna som om vi själva vuxit upp på platsen. Vår närmaste hemmamarknad är Mälardalen, i synnerhet norra delen av huvudstadsregionen.

 

Uppsala län

Uppsala, Knivsta, Heby, Östhammar, Tierp, Älvkarleby och Enköping

 

Stockholms län, Upplandsdelen

Stockholm, Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Danderyd, Täby, Ekerö, Lidingö Vallentuna, Vaxholm, Sigtuna, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Österåker

 

Gävleborgs län

Gävle, Sandviken

 

Västmanlands län

Västerås, Sala

 

Örebro län

Örebro

Vi erbjuder

Fastighetsutveckling

Från idé till byggrätt driver vi tidseffektiva byggherreplaner i nära samarbeten kring våra kärnkompetenser i ett specialiserat team.

Analys & Strategi

Gedigna analyser skapar förutsättningar för genomtänkta strategier och framgångsrik affärsutveckling. 

Strategisk kommunikation

Rätt budskap ska nå rätt målgrupper vid rätt tidpunkt. Som opartisk rådgivare genomför vi medborgardialoger som når fram till dem det berör